Ο Ιδρυτής

Εκτύπωση

 

Η εταιρεία Organic Islands® ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2010 από τον Νίκο Χατζηανδρέου.

Αποφάσισε να εμπλακεί με την καλλιέργεια, μεταποίηση συσκευασία και προώθηση βιολογικών αρωματικών φυτών μετά από ενδελεχή έρευνα σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και με επισκέψεις επί τόπου σε άλλες καλλιέργειες, μονάδες τυποποίησης και παράγωγης σε όλη την Ελλάδα καθώς και πολλές Διεθνείς εκθέσεις.

Nikos Hatziandreou

Η ιδέα του ήταν να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του Νησιού της Νάξου, όπως το κλίμα η εδαφομορφία και εδαφολογία με σκοπό την παράγωγη βιολογικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και πιστοποιήσεων κατάλληλων για πόση, βρώση, εμπλουτισμό και αρωματισμό καλλυντικών, και χρήση σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Το παράδειγμά του και η προσωπική του εμπλοκή σε αυτήν την διαδικασία, θέλει να αποτελέσουν παράδειγμα στους ντόπιους καλλιεργητές δείχνοντας τους τα οφέλη από την εναλλακτική μορφή καλλιέργειας αρωματικών φυτών σε «νεκρά» χωράφια και κτήματα.

Ο Νίκος Χατζηανδρέου έχει BA in International Policy and Administration από το Staffordshire University (UK) και MA in Diplomatic Studies απο το Diplomatic Academy of London (University of Westminster - UK). Μεταξύ 2000 και 2008 εργάστηκε ως σύμβουλος για δυο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες Συμβούλων επιχειρήσεων στα γραφεία τους στην Αθήνα. Τον Ιούλιο του 2008 μετακομίζει μόνιμα με την οικογένεια του στην Νάξο όπου και εργάζεται στην τοπική Αυτοδιοίκηση ως Σύμβουλος του Δημάρχου Νάξου μέχρι το τέλος του 2010.

Ο Νίκος Χατζηανδρέου είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.