Η ιστορία μας

Organic Islands

Η ORGANIC ISLANDS ιδρύθηκε το 2010 στο νησί της Νάξου στις Κυκλάδες. Ο ιδρυτής της Νίκος Χατζηανδρέου,  εμπνευσμένος από την φύση και τον πολιτισμό των Κυκλάδων, τον πλούτο της ελληνικής χλωρίδας, τον θησαυρό της παραδοσιακής Ιατρικής αλλά και την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης με προτεραιότητα την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και της βιώσιμης διαχείρισης των πολύτιμων φυσικών πόρων των νησιών μας, ανέδειξε την σημασία και τις δυνατότητες της καλλιέργειας και της μεταποίησης των αρωματικών φυτών για πρώτη φορά στις Κυκλάδες. Ήταν ο πρώτος βιοκαλλιεργητής αρωματικών φυτών στις Κυκλάδες. Έστησε την πρώτη πιστοποιημένη μονάδα μεταποίησης βοτανικών προϊόντων στις Κυκλάδες. ‘Έδωσε διαλέξεις ως προσκαλεσμένος ομιλητής του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και συμμετείχε σε συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια πανελλαδικής εμβέλειας, προβάλλοντας μέσα από το εγχείρημα του, τις αναπτυξιακές προοπτικές μέσω της συνέργειας της οικονομικής αξιοποίησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με τον τουρισμό στα νησιά των Κυκλάδων.

 

Το όραμα μας

Το όραμα της ORGANIC ISLANDS ήταν και παραμένει να “μυήσει” τους χιλιάδες επισκέπτες της Νάξου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, στην ανεκτίμητη διαχρονική αξία των ελληνικών αρωματικών φυτών. Να δημιουργήσει και να παρουσιάσει με σύγχρονους τρόπους, νέα καινοτόμα υψηλής ποιότητας προϊόντα από ελληνικά βότανα. Τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην διατήρηση της υγείας και της ευεξίας τις περιέγραψαν αιώνες πριν ο Κένταυρος Χείρων, ο Ασκληπιός, ο Ιπποκράτης, ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης, και ο Γαληνός. Μέσα από την παραδοσιακή Ιατρική, η χρησιμότητα τους έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Σήμερα, η ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία, που εισήγαγε η φιλοσοφία του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση σε όλον τον κόσμο.

Στόχος της ORGANIC ISLANDS είναι αυτή την προσέγγιση να την διαφυλάξει, να την αναπτύξει και να την διαδώσει εντός και εκτός Ελλάδας, με την παραγωγή σύγχρονων, καινοτόμων προϊόντων από βιολογικά Ελληνικά αρωματικά φυτά και βότανα. Φιλοδοξούμε τα προϊόντα μας να γίνουν παγκόσμιοι πρεσβευτές της μοναδικής και διαχρονικής αξίας των Ελληνικών αρωματικών φυτών και βοτάνων. Διαβατήριο για αυτό το ταξίδι ήταν εξ αρχής και παραμένει ο συνδυασμός της υψηλής ποιότητας των προϊόντων, η οικολογική και υψηλής αισθητικής συσκευασία τους και ταυτόχρονα η διατήρηση ανταγωνιστικών τιμών για να είναι προσιτά  στους καταναλωτές παγκοσμίως. Η ORGANIC ISLANDS από την ίδρυση της δραστηριοποιείται με σεβασμό στο περιβάλλον και με πρακτικές που θέτουν ως προτεραιότητα την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την βιώσιμη διαχείριση των πολύτιμων φυσικών πόρων των νησιών μας.

Παραγωγή – Πρώτες ύλες

Η ORGANIC ISLANDS διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ποιότητας, γεγονός που μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη και συνεχή έλεγχο της ποιότητας, από την αρχική καλλιέργεια των αρωματικών φυτών και των εσπεριδοειδών στις δικές μας εκτάσεις, την επιλογή βοτάνων από συνεργαζόμενους πιστοποιημένους βιοκαλλιεργητές, μέχρι την επεξεργασία και την τελική συσκευασία των προϊόντων μας στην σύγχρονη πλήρως εξοπλισμένη μεταποιητική μονάδα της εταιρείας στο νησί της Νάξου.

Πιστοποιήσεις

Η παραγωγή των προϊόντων σε όλα τα στάδια είναι πιστοποιημένη από ανεξάρτητους οργανισμούς (ΔΗΩ) και η εταιρεία ακολουθεί τις απαραίτητες διαδικασίες και τις πρακτικές που εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των προϊόντων της, σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 22000:2005.

usda-certifacation
iso-certifacation
dio-certifacation
eu-certifacation
haccp-certifacation
fda-certifacation