Παραγωγή

Η βάση μας

Η παραγωγική βάση της εταιρείας μας βρίσκεται στο Σαγκρί και στην πεδιάδα των Εγγαρών, στο νησί της Νάξου στις Κυκλάδες. Η μεταποιητική μονάδα της εταιρείας μας βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Χώρας – Γαλανάδου, επίσης στο νησί της Νάξου.

Τα κτήματα μας

Καλλιεργούμε αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα και 3 είδη εσπεριδοειδών που χρησιμοποιούμε στα μείγματα μας. Τα κριτήρια για την επιλογή των καλλιεργειών είναι η φυσική τους εξάπλωση σε παρόμοιο κλίμα και εδαφικό περιβάλλον, η τοποθεσία των αγρών μας και η καταλληλότητα των εδαφών. Συνεργαζόμαστε με καλλιεργητές από όλη την Ελλάδα που χρησιμοποιούν πιστοποιημένες πρακτικές βιολογικής καλλιέργειας.

Επεξεργασία

Για την συγκομιδή, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την συσκευασία, ακολουθούμε τις βέλτιστες πρακτικές. Τα βότανα συλλέγονται αποκλειστικά με το χέρι, την κατάλληλη χρονική περίοδο για κάθε φυτό. Τα φύλλα και τα άνθη ξηραίνονται μέσα στην ίδια ημέρα σε ιδανικές συνθήκες, έτσι ώστε να μην χάνουν τις πολύτιμες βιοδραστικές ουσίες τους.

Στη συνέχεια ακολουθεί το στάδιο επεξεργασίας, όπου διασφαλίζουμε τη συλλογή των επιθυμητών τμημάτων κάθε φυτού με σύγχρονα μηχανήματα και επίσης τον ενδελεχή καθαρισμό του τελικού προϊόντος. Μετά τον τελικό έλεγχο ποιότητας, η συσκευασία και η αποθήκευση γίνονται υπό ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των προϊόντων μέχρι την αποστολή στον καταναλωτή.

Όλα τα φυτά μας προέρχονται από φυτώρια με βιολογική πιστοποίηση. Η εταιρεία μας ακολουθεί σε κάθε βήμα της παραγωγής τα κριτήρια του EN ISO 22000:2005 Standard. Η ORGANIC ISLANDS στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και, ως εκ τούτου, η μονάδα μεταποίησης και συσκευασίας της εταιρείας είναι πλήρως εξοπλισμένη με ειδικά μηχανήματα για την ξήρανση, τον καθαρισμό, την απόσταξη και την συσκευασία των προϊόντων.

 

Τα βότανα μας